Sommarens projekt, ett renoveringsobjekt i Kalmar

Sommarens projekt, ett renoveringsobjekt i Kalmar

Äntligen har vi köpt oss en sommarstuga i Sverige och vår semester kommer spenderas på Smålandskusten omgiven av en härlig natur. Vi som bor i en större stad behöver komma ut till kusten. Den perfekta sommarstugan hittade vi på hemnet av en tillfällighet och nu är den våran. En liten stuga med stora renoveringsbehov men det är precis vad vi söker efter och vill ha. Så denna sommar kommer vi byta fönster, måla fasad, byta ut det gamla köket och massa annat som hör till stugrenovering. Det blir ett jätteroligt projekt att få snickra och få sätta vår prägel på stugan. 

Vi som bor i storstaden kommer behöva handla in en massa verktyg till vårt lilla torp nu när vi ska börja renovera. Den lilla gula nedgångna stugan med igenväxt trädgård sen några år tillbaka kräver mycket tid och kärlek för att göra torpet till ett riktigt smultronställe. Min dröm är ett rött torp med vita knutar med en härligt blomstrande trädgård med både växter, örter och fruktträd.

Inköpslista nr 1

Falu rödfärg för att måla om fasaden. Självklart måste en stuga i skogen målas med falu rödfärg för att ta fram den härliga känslan av ett perfekt smultronställe. 

Vit utomhusfärg för att måla om alla slitna och nedgångna fönster, lister och foder på huset. 

Egentligen vill vi byta fönster men vi avvaktar med det några år då de fönster som finns på stugan just nu är helt okej. Har hittat ett lokalt företag som säljer fönster i Kalmar och det känns väldigt smidigt att kunna handla av ett lokalt företag.

Smarta mätverktyg som underlättar vår renovering. Det sägs att bra verktyg snabbar på det som ska göras och ibland är en räddare i nöden så idag blir det en tripp till olika bygghandlare för att se vad vi kan hitta. 

Gräsklippare och grästrimmer så att vi kan klippa den igenväxta trädgården. 

Utomhusmöbler för sköna sommardagar. En loungesoffa med vilostolar till har jag alltid drömt om och velat ha så länge jag kan minnas så dags att införskaffa snygga rottingmöbler i en modern härlig färg.